From the blog

Oferta speciala: Sarbatorim Sanzienele la Ferma

În fiecare an în jurul datei de 21 iunie, începe vara astronomică și avem parte de cea mai lungă zi din an. Asta înseamnă că avem mai multă lumină și mai multă vreme să ne bucurăm de vară, de aerul curat de la munte, de mâncăruri proaspete și curate, de cei dragi. De asemenea, tradițiile românești spun că în această perioadă, pe 24 iunie, sărbătorim și Sânzienele sau Drăgaicele.

Vă așteptăm cu drag la Fermă în perioada 20-24 iunie 2016 pentru o săptămână magică în care să mergem împreună la râu și să lenevim pe plaja de nisip, să ne bălăcim în apa curată ce are efecte curative de Sânziene iar dimineața să ne spălăm cu roua adunată în ajunul solstițiului ca să ne asigurăm un ten cât mai curat pentru tot anul.

Oferta speciala de Sânziene 2016 include:

 • Cazare 4 nopţi în cameră dublă sau suită family în perioada 20 – 24 iunie 2016;
 • Mică drumeție în căutarea sânzienelor, plante pentru ceaiuri (se culege cimbrișorul în această perioadă), facem coronițe, pe care le vom atârna de porțile și ușile fermei;
 • Mergem împreună la râu pentru bălăceală și leneveală pe șezlongurile de pe plajă căci legenda spune că apa de râu are efecte curative în aceste zile;
 • Ne trezim devreme ca să adunăm roua în palme și să ne spălăm cu ea pe față ca să avem tenul curat tot anul;
 • Seara facem foc mare cu fum ca să îndepărtăm spiritele rele;
 • Cei mici învață să danseze hora asemeni Sânzienelor; chemăm ploaia și cântăm cântecul paparudei:
  ,,Paparudă rudă, vino de ne udă, paparudă paparudă sari în sus și sari în jos, sari în sus ca norii și descuie ploili. Die papadie, spunei ploii ca să vie”
 • Ascultăm povestea Sânzienelor (fete frumoase care trăiau în peșteri în padure, ele ofereau fertilitate, culturi roditoare, dezlegau plantele de leac, dacă nu erau sărbatorite cum se cuvenea, deveneau rele si se transformau în Iele).  Povestim despre plante, stăm în șir indian, alegem frunze din coșurile în care am cules și le recunoaștem, apoi le punem în vasul în care fierbem afară ceaiurile.
 • Foc de tabără cu gustări;
CAZARE      Pachet 3+1 nopți (duminică-joi)
Cameră dublă basic  550 lei
Cameră dublă superior  700 lei
Suită 3 persoane  550 lei
Suită 4 persoane  700 lei

Tarif pensiune completă la Ferma de sub Penteleu

Pensiune completăAdultCopil (1-3,9 ani)Copil (4-12 ani)
Sejur 3 nopți600 lei / sejur 3 nopți150 lei / sejur 3 nopți300 lei / sejur 3 nopți
Sejur 4 nopți800 lei / sejur 4 nopți200 lei / sejur 4 nopți400 lei / sejur 4 nopți
Tariful include: platou și băuturi întâmpinare, mic dejun, prânz și cină, apă de izvor, cafea sau ceai la micul dejun, TVA 5%. Băuturile se achită separat.

Pentru rezervări, vă rugăm să ne scrieți pe contact@fermapenteleu.ro. Pentru a evita posibile confuzii, vă informăm că nu acceptăm rezervări telefonice ci doar în scris, pe email. În urma solicitării, veți primi o confirmare scrisă și mai multe detalii despre plată, drum, mese. Vă mulțumim pentru înțelegere.

IMPORTANT:

 • Pentru turul fermei adultii fie servesc pranzul (60 lei), fie achizitioneaza produse de la ferma in valoare de 60 lei. Copiii au gratuitate.
 • O rezervare este confirmată după plata unui avans echivalent cu contravaloarea primei nopți în următoarele 2 zile după solicitare.
 • Anularea unei rezervări cu mai mult de 10 zile înainte de check-in este gratuită.
 • În cazul anulării unei rezervări cu mai puțin de 10 zile înainte de check-in, avansul este nerambursabil.
 • La cerere, putem pregăti meniu vegetarian.
 • Oaspeții nu au acces la bucătăria fermei, mesele sunt servite în sala de mese. Accesul cu alimente din afara fermei nu este permis.
 • Dacă vreți să veniți la fermă cu animale de companie, vă rugăm să ne anunțați în momentul rezervării despre acest aspect.

Click ca să vezi unde se află Ferma de sub Penteleu.

cazare ferma penteleu (22)

VEZI MAI MULTE FOTOGRAFII

    _______

Pentru noutăți, poze și oferte noi, urmărește-ne și pe Facebook: Ferma de sub Penteleu

 

Book Now