logo-ferma-transparent_white_white

REGULILE CASEI

DRAGI OASPETI


Din dorinta noastra sincera de a va oferi o experienta de neuitat la Ferma, am gandit un set de reguli care sa ne ajute sa va servim mai bine. Va rugam sa le parcurgeti si sa tineti cont de ele pe timpul sederii dvs.

Tarife

TARIFE

Tarifele variaza in functie de tipul camerei si numarul de persoane din camera (mai multe detalii pe pagina de rezervari ) tarifele pentru restaurant sunt prezentate aici.
Sosirea si plecarea

SOSIREA SI PLECAREA

Primirea oaspetilor incepe la ora 16:00. Plecarea oaspetilor se face cel tarziu la ora 11:00. Avem posiblitatea de a depozita bagajele oaspetilor la plecare intr-o camera sepciala, fara costuri suplimentare. Sosirea mai devreme, respectiv plecarea mai tarziu pot fi acceptate, la cerere, in limita disponibilitatii.
Tehnologia

TEHNOLOGIA

Nu avem acces la telefonie mobila, doar o retea wi-fi in zona Receptiei. Pentru situatii de urgenta, oaspetii pot utiliza linia telefonica fixa. Tot din lipsa unei conexiuni telefonice sau de date stabile nu putem asigura in permanenta plata cu cardul (desi avem POS). Va rugam sa aveti la dvs sumele necesare in numerar.
Casa Mare

CASA MARE

Casa Mare poate fi rezervata doar integral pentru minimum 8 adulti si maximum 12 adulti (plus copii).
Fumatul

FUMATUL

Fumatul este interzis in toate spatiile interioare. Avem spatii exterioare speciale pentru fumat. Nerespectarea acestor reguli va rezulta intr-o amenda de 100 euro (platibila in lei la cursul BNR din data platii).
Micul Dejun, Pranzul si Cina

MICUL DEJUN, PRANZUL SI CINA

Toate mesele se servesc in restaurant (“Carciuma”), la parterul cladirii principale a Fermei. Micul dejun se serveste in intervalul 08:30 – 10:30, pranzul intre 12:30 – 15:00, iar cina intre 19:00 – 21:00. Pentru oaspetii ocazionali (care nu sunt cazati la noi), tarifele de masa sunt 15 eur/adult pentru micul dejun, 27 euro/adult pentru pranz si 23 eur/adult pentru cina.

Tarifele pentru copii sunt:
4-12 ani – 7 euro/mic dejun, 14 euro/pranz, 11 euro/cina
1-4 ani – 3.5 euro/mic dejun, 7 euro/pranz, 5 euro/cina

Mesele sunt partial bufet si partial la comanda, dar nu exista restrictii cu privire la cantitatea si numarul felurilor comandate. Mancarea este in general gatita in functie de sezon, productia fermei noastre si inspiratia bucatarului, fiind intergral pregatita in bucataria noastra. Ne asiguram in permanenta ca avem si optiuni pentru oaspetii nostri vegetarieni.

Accesul in bucatarie este permis exclusiv personalului fermei. Accesul cu mancare din afara fermei nu este permis (cu exceptia oaspetilor cu diete speciale cauzate de intolerante / alergii alimentare).

Bauturile se achita separat conform tarifelor afisate in restaurant (“carciuma”) si in birt. Pe langa bauturile traditionale, respectiv tuica, palinca, afinata / visinata si vinul casei (alb si rosu), aveti la dispozitie si o selectie de vinuri imbuteliate atent selectionate. In cazul in care doriti sa consumati vinul preferat care nu se afla pe lista noastra, il puteti aduce si servi la noi contra unei taxe de dop de 4,5 euro/sticla. Pentru cei mici si nu numai, avem si o selectie de siropuri naturale facute de noi, in functie de sezon.

Oaspetii sunt rugati sa nu intarzie la niciuna dintre mese, pentru a nu crea disfunctionalitati la bucatarie in pregatire mesei urmatoare.

Accesul in restaurant este permis doar in tinuta decenta. De asemenea, va rugam sa mentineti conversatiile intr-un ton rezonabil pntru a nu deranja ceilalti oaspeti.

Animale de companie

ANIMALE DE COMPANIE

Animalele de companie nu sunt acceptate din motive legate de siguranta oaspetilor si personalului nostru, precum si pentru evitarea riscurilor de igiena pentru produsele noastre lactate si de carmangerie.
Protectia Mediului

PROTECTIA MEDIULUI

Ecologia este un principiu de baza pentru noi. Din acest motiv promovam o atitudine responsabila fata de natura.

Prosoapele si lenjeriile sunt schimbate la fiecare 3 zile, sau la cererea oaspetilor.

De asemenea, din motive de igiena si pentru a limita utilizarea produselor de curatenie la strictul necesar, accesul in camere si in camera de joaca a copiilor nu este permis cu incaltamintea de strada. Va rugam sa va descaltati, sau sa utilizati papuci de unica folosinta peste incaltamintea de strada.

Ne rezervam dreptul de a nu permite accesul, sau de a intrerupe sejurul oaspetilor care se abat in mod repetat si flagrant de la normele de igiena.

Parking

PARCAREA

Avem parcare privata pe terenul Fermei. Desi parcarea este ingradita, nu ne asumam nicio rapsundere pentru eventuale furturi sau daune aduse autovehiculelor oaspetilor. Va sfatuim sa nu lasati obiecte de valoare in masina, cu atat mai putin la vedere.

Accesul cu autovehicule pe teritoriul fermei, cu exceptia parcarii, este interzis si este pasibil cu amenda de 100 euro (platibila in lei la cursul BNR valabil in ziua platii).

Securitatea obiectelor personale

SECURITATEA OBICTELOR PERSONALE

Avem un seif pentru obiectele de valoare. Nu ne asumam nicio raspundere pentru obiectele pierdute sau presupuse furate pe teritoriul Fermei.
Interactiunea cu animalele

INTERACTIUNEA CU ANIMALELE

Avem animale la Ferma, atat in grajduri si cotete, cat si libere pe pajiste. Accesul la grajduri si cotete este permis numai in prezenta personalului fermei. Rugam oaspetii nostri sa isi supravegheze indeaproape copiii pentru a le asigura siguranta in timpul interactiunii cu animalele, in special cu cele libere de pe pajiste (gaini / cocosi, pui, rate, gaste, curcani, iepuri).

Supravegherea din partea parintilor este necesara in zonele de relaxare si de joaca (atat interioare, cat si exterioare), pe plaja de la rau, pe timpul utilizarii hamacelor, catararilor in copaci, etc.

Nu avem personal specializat in supraveghera copiilor si nu ne asumam nicio raspundere pentru eventuale pericole / accidente la care pot fi supusi copiii nesupravegheati.

Bacsisuri

BACSISURI

Bacsisurile sunt la discretia fiecarui oaspete. O cutie pentru bacsisuri este disponibila la Receptie
Fire protection

PROTECTIA IMPOTRIVA INCENDIILOR

Siguranta oaspetilor nostri primeaza. Am luat toate masurile de prevedere necesare in caz de incendiu. Va rugam sa va familiarizati cu planul de evacuare expus in locuri vizibile si cu pozitia stingatoarelor de incendiu de pe holuri.
Spalarea rufelor
null

SPALAREA RUFELOR

Avem serviciu de spalare (fara calcare) a rufelor pentru oaspetii nostri, contra cost. Tariful pentru acest serviciu este de 3,5 eur / kg, iar termenul de livrare estimat este de 48 de ore (in functie de gradul de incarcare a spalatoriei si de conditiile meteo pentru uscare).
SPA
null

SPA

Reguli pentru ciubar si sauna

 • Dusul inainte de ciubar si/sau sauna este obligatoriu
 • Este interzisa utilizarea uleiurilor si lotiunilor de corp
 • Accesul este permis numai in costum de baie
 • Nudismul este strict interzis
 • Va vom pune la dispozitie halat, prosop si papuci de casa inainte de a merge in zona de spa. Va rugam sa va schimbati incaltamintea de strada cu papucii de casa de indata ce ajungeti in zona spa. Accesul cu orice incaltaminte utilizata in exterior este interzis.

ATENTIE!

 • Femeile insarcinate, persoanele in varsta si persoanele cu afectiuni cardiace, diabet sau cu tensiune mica / mare au nevoie de consult medical si permisiunea medicului inaintea utilizarii ciubarului / saunei
 • Nu utilizati sauna si/sau ciubarul sub influenta bauturilor alcoolice, tranchilizantelor sau altor medicamente care provoaca somnolenta sau cresterea / scaderea tensiunii arteriale
 • Accesul copiilor sub 16 ani este strict interzis
 • Copiii intre 16 – 18 ani au acces numai insotiti de un adult
 • Intrati si iesiti incet, verificand ca temperatura resimtita va este convenabila / suportabila
 • Respectati timpii de expunere rezonabili (10 – 15 minute), dupa care luati o pauza de racire inainte de a reveni pentru o noua expunere similara
 • Expunerea indelungata poate provoca ameteli, greata, sau lesin
 • Nu intrati in zona spa cu obiecte casante

Observatie: apa din ciubar este sarata
Tariful pentru utlizarea spa-ului este de 12 euro / persoana / 90 minute.

Acceptam doar rezervari pentru sejururi de minimum 3 nopti – maximum 4 nopti in sezon (iunie – septembrie) si minimum 2 nopti – maximum 3 nopti in extrasezon (octombrie – mai). Singura exceptie este saptamana cu 15 august, cand putem lua rezervari pentru toata saptamana (6 nopti).

Pentru sarbatorile legale din timpul anului (Ziua Nationala, Craciun, Revelion, Parte, 1 Mai, etc) pregatim pachete speciale, asa ca va invitam sa urmariti constant site-ul nostru si pagina noastra de Facebook pentru a afla din timp detalii.

Exceptii de la limitele maxime ale sejurului pot fi facute in cazul grupurilor care rezerva minim 70% din capacitatea noastra (respectiv minim 20 de adulti).

La Ferma de sub Penteleu oferim doar pachete de cazare, activități și pensiune completă.